Ingrediënten voor vier tot zes personen:
325 gr donkere chocola
175 gr ongezouten boter, in stukjes
2 tl vanille extract
1 tl kaneel
100 gram amandelmeel
50 gram bloem
1/2 tl zout
5 eieren
140 gram lichtbruine basterdsuiker
handje verse frambozen
4 eetlepels frambozenjam
Decoratie: Doosje frambozen en poedersuiker
Bereiding: Verwarm de oven voor op 160 C. Bekleed twee bakblikken van ongeveer 23 cm op de bodem met bakpapier. Vet de zijkanten goed in. Smelt 225 gram chocola met boter en laat vervolgens afkoelen. Roer de vanille en de kaneel erdoorheen. Doe het amandelmeel samen met de bloem en het zout in een kom. Klop de eieren 5 minuten met een mixer tot ze zijn verdubbeld in volume. Voeg hier langzaam de suiker aan toe en klop nog eens 1 minuut.
Chocolademengsel: Voeg het afgekoelde chocolademengsel erdoor tot het gemengd is. Doe het bloemmengsel erbij en spatel dit er weer doorheen. Het mengsel is relatief dun. Verdeel het deeg tussen de twee klaarstaande bakblikken en bak dit voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Als je er een houten prikker insteekt moet die eruit komen met nog wat kruimels aan de prikker.
Laat volledig afkoelen in het bakblik en haal ze er dan uit. Om de cake af te maken, leg je de lelijkste onderop. Maak een mengsel met de frambozenjam en doe hier wat verse frambozen door die je een beetje prakt met een vork. Smeer hier de onderste kant van de taart mee in en leg de andere helft erbovenop. Druk voorzichtig aan. Smelt vervolgens het restje chocolade en bedek de taart met een laagje chocolade en decoreer dit met de frambozen. Strooi wat poedersuiker. Smakelijk eten!