Barbas Energa: groene houthaard met fijnstoffilter

De Energa, een van Barbas’ populairste houthaarden, heeft een nieuw jasje. Het uitgangspunt voor de make-over was maximale duurzaamheid tegen minimale milieubelasting.


Deze houthaard is uitgerust met een fijnstoffilter, waardoor een gezellig vuurtje stoken minder belastend is voor het milieu.

En dankzij toepassing van een keramische fijnstoffilter is Barbas daarin geslaagd. De filter reduceert de uitstoot van fijn stof en CO2 tot ver onder de laatste én de toekomstige Europese normen op het gebied van verbranding en emissie-eisen.

De Energa van Barbas is een eigentijdse houtgestookte inbouwhaard. De royale draaideur biedt door de hele kamer mooi zicht op de houtblokken. Na de succesvolle lancering van het kleine model Energa 60/45, is het assortiment uitgebreid met twee grotere versies: de 70/55 en de 70/55 Tunnel; een doorkijkhaard voor een mooie toepassing tussen twee ruimtes.

Milieu staat hoog in het vaandel bij Barbas. Behalve dat het aandacht heeft voor het ecologische aspect bij het gebruik van de haarden, past Barbas bij de constructie duurzame materialen en processen toe. Kijk voor meer informatie over Barbas op http://www.barbas.com.