Bonte boel

Met zoveel bonte vrolijkheid kan de zomer bijna niet meer tegenvallen. Grote potten met bloeiende vaste planten en heesters maken van het balkon en het terras een gezellige verblijfplaats.


Het wordt een bonte boel deze zomer.

Iedere kleur heeft zijn eigen sfeer. Speel met kleuren: rood, oranje en geel zijn warme kleuren, de kleuren van zon en vuur. Ze stimuleren tot activiteit. Blauw, groen en violet zijn koelere kleuren. Het zijn de kleuren van het water, de lucht en van het gras en de bomen. Ze stralen juist rust uit.

In de zomer zijn er genoeg mooie vaste planten die het ook goed doen in pot. Ridderspoor bijvoorbeeld heeft prachtige bloemen in vooral paars en blauw. Er zijn riddersporen die wel twee meter hoog worden. Wie voor zulke hoge planten kiest, kan ze het beste opbinden. De bloemetjes zijn geliefd bij bijen en vlinders.

De lange ereprijs (Veronica) is een echte zonaanbidder. Deze plant maakt hemelsblauwe of witte bloemtrosjes, die aantrekkelijk zijn voor insecten.

Vlambloemen of floxen zijn er in blauw, paars, roze, wit, diverse tussenkleuren en meerkleurig. Ze zijn heel onderhoudsvriendelijk en zorgen voor veel bloemplezier.

Maak het geheel wat spannender met bloeiende struikjes op stam. Een pluimhortensia op stam bijvoorbeeld geeft prachtige grote witte pluimvormige bloemen. Laat de bloemschermen er ‘s winters aan zitten.