Eten met smaak

Een heerlijke stoofpot of een Italiaanse risotto kunnen al snel hun smaak en structuur verliezen als ze vanuit de pan op een koud bord geschept worden.


Een servieswarmer is een lade die heel stabiel, maar ook volledig uittrekbaar is.

Het koude porselein onttrekt de oorspronkelijke warmte aan de gerechten, waardoor het aroma niet optimaal tot ontwikkeling kan komen. Dé manier om wel lang te kunnen blijven genieten van het eten, is een servieswarmer. Zo’n servieswarmer, veelal een inbouwlade in de keuken die in verschillende hoogten te verkrijgen is, warmt het servies op door middel van een heteluchtsysteem. De bodemplaat wordt elektrisch verwarmd en een ventilator zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte door de lade.

De lade, doorgaans keurig afgestemd op de hoogte van een inbouwkoffiemachine of bak- of stoomoven, is niet alleen heel stabiel maar ook volledig uittrekbaar. Daardoor is opgewarmd serviesgoed dat achter in de lade staat met even groot gemak als dat wat voorin staat te pakken. De antislipbodem zorgt ervoor dat alles stabiel blijft staan. Deze bodem kan bovendien eenvoudig uit de lade worden genomen om schoon te maken. De temperatuur van een servieswarmer is instelbaar, zodat voor elk soort serviesgoed de juiste temperatuur is in te stellen.