Gek op groente

Een moestuin is betrekkelijk snel aangelegd en is een feest voor jong en oud. Ga in mei of juni aan de slag en straks oogst je de eerste boontjes, tomaten of verse kruiden.

Je kunt zelf de lekkerste wortels kweken, in je eigen tuin!
Je kunt zelf de lekkerste wortels kweken, in je eigen tuin!

Groenteboeren kan met zaadjes maar ook met miniplantjes. Bij het tuincentrum zijn diverse handige basismaterialen voor zowel tuin, balkon als terras verkrijgbaar, zoals de vierkante moestuin, groeizakken en kweekkasjes. In mei en juni zijn de miniplantjes volop verkrijgbaar, zodat je binnen een paar weken de eerste vruchten kunt plukken. Populaire groenten voor de eigen (moes)tuin zijn tomaten, sla, koolsoorten, courgettes en paprika’s. 

Er zijn trucjes die gegarandeerd zorgen voor een rijke en smakelijke oogst. Gebruik allereerst goede potgrond, bij voorkeur biologische grond, waarin je de miniplantjes plant. Schrijf op een bordje hun naam, zodat je altijd weet wat je waar hebt staan. Na het planten moet je de plantjes gelijk goed water geven. 

Bij veel tuincentra wordt in de maanden mei en juni een gezonde actie gehouden. Bij elke 10 euro aan planten krijg je een kanslot met daarop een unieke code. Vul deze code in op [url=http://www.gekopgroen.nl]http://www.gekopgroen.nl[/url] en je maakt kans op onder meer één van de vijf Batavus-fietsen of één van de acht tijdschriftabonnementen voor nog meer groene inspiratie.