Genieten van zomerbloemen

Met de terugkeer van de zomerzon kun je ook weer volop genieten van ‘Hollandse’ zomerbloemen: van het zoete roze van Lathyrus, het warme geel van Achillea en het heldere wit van Matthiola.


Kies eens voor een boeket met vooral rode zomerbloeiers.

Zomerbloemen worden met veel liefde en aandacht gekweekt – veelal in de buitenlucht. Als er ‘slow flowers’ bestaan, dan zijn het de zomerbloemen. Na het zaaien en planten in het najaar is het tijdens de wintermaanden relatief rustig op de kwekerijen. De eerste bloemen komen langzaam in het vroege voorjaar boven de grond en in de zomer kunnen de bloemen worden gesneden.

Elke zomerbloem heeft een eigen karakter en verhaal. De Latijnse naam van de zonnebloem (Helianthus) is bijvoorbeeld afgeleid van het Griekse woord ‘helios’, dat zon betekent. Het aanbod zomerbloemen is net zo rijk als de natuur zelf. Denk aan Phlox (vlambloem), Delphinium (ridderspoor), dahlia, Antirrhinum (leeuwenbek), gladiool, maar ook aan siergrassen en rozenbottels.

Zomerbloemen kun je naar hartenlust combineren. Kies deze zomer eens voor gedurfde kleurencombinaties. Zomerbloemen zijn bovendien sterk en staan soms wel twee weken te schitteren in de vaas. Kijk voor meer informatie op http://www.mooiwatbloemendoen.nl.