Haren te lijf

Met zo’n 2,9 miljoen katten en 1,5 miljoen honden heeft Nederland een harig probleem. Want het opruimen van losse haren en vuil kost de meerderheid van de baasjes wekelijks 30 tot 90 minuten.

De hondenbaasjes in het Amsterdamse bos waren heel blij met de schoonmaakactie van Bosch.
De hondenbaasjes in het Amsterdamse bos waren heel blij met de schoonmaakactie van Bosch.

 Reden voor Bosch om de Zoo’o te lanceren: een stofzuiger die speciaal is ontwikkeld voor mensen met huisdieren, maar ook voor andere huishoudens geschikt is. 

Bosch maakte onlangs een sympathiek gebaar en verraste hondenbezitters in het Amsterdamse Bos. In deze tijd van het jaar zijn veel honden in de rui en verliezen ze meer haren dan normaal. De met haren bevuilde auto’s van de hondenbezitters werden daarom als verrassing van Bosch grondig onder handen genomen met de Zoo’o. Daarmee was het schoonmaakteam de hondenharen snel de baas. Schoonmaken met deze stofzuiger gaat zo’n 30 procent sneller. Dit is te danken aan het turbosysteem dat een krachtige luchtstroom produceert. De stofzuiger heeft eenvoudig te verwisselen mondstukken voor bijvoorbeeld meubels en parket. Voor tapijt en kleden is er een speciale turboborstel. Deze werkt met twee soorten borstels: de harde borstels verzamelen het stof, de zachte borstels pikken zelfs de fijnste haartjes op. 

De turboborstel is eenvoudig schoon te maken. De ingebouwde HEPA-filter reinigt de uitgeblazen lucht en is ook geschikt voor mensen met allergie. De Zoo’o is verkrijgbaar in twee varianten: met stofzak en zonder stofzak. Het model met stofzak heeft een filter dat onplezierige geurtjes uit de stofzak elimineert.