Kerstboom versieren zonder gemopper

Hoewel Kerstmis een tijd van gezelligheid is en genieten van een sfeervol aangekleed interieur, is het nog een heel karwei om de kerstboom op te tuigen zonder hier en daar eens flink te mopperen…

Het versieren van de kerstboom is iets wat je met het hele gezin kan doen.
Het versieren van de kerstboom is iets wat je met het hele gezin kan doen.

Van de stam die niet recht in de bak past tot aan het gelijkmatig verdelen van de lampjes. Met de volgende tips ben je in ieder geval een goed eind op weg!

Verlichting
Zorg allereerst dat de kerstboom stevig staat. Heb je een klein huis en kun je geen grote boom kwijt? Zet ‘m dan op een verhoging en geef hiermee de boom meer ‘body’.

Begin bij het optuigen met de kerstverlichting. Werk van boven naar beneden, zodat je uitkomt met het snoer en de stekker. Zet ook wat lichtjes wat dieper in de boom (naar de stam toe). Dit geeft een mooi effect en zorgt voor meerdere diepte in de boom.

Kies wat betreft kerstboomversiering kleuren die mooi bij elkaar passen. Goud en zilver zijn met (bijna) elke kleur te combineren en geven een rustige uitstraling. 

Ballen
Werk met het versieren met de kerstballen en andere versieringen net als met de lampjes van boven naar beneden. Dit zorgt ervoor dat je de versieringen er minder snel weer uitstoot. Kleine ballen boven, grote ballen beneden. Dit geeft evenwicht in het geheel.

Probeer ook hierbij eens wat ballen dieper in de boom te hangen. Dit geeft weer meer diepte aan je boom. Gebruik hiervoor glanzende exemplaren. De matte ballen komen dan mooier tot hun recht aan de buitenkant. Fijne kerst!