Liefde voor water

De temperatuur stijgt een beetje, je ruikt het voorjaar. We willen naar buiten, en als het even meezit het water op.

Nederland en water horen bij elkaar. In een haat-liefde verhouding weliswaar. We strijden er mee, we vechten er tegen en we houden ervan.
Nederland en water horen bij elkaar. In een haat-liefde verhouding weliswaar. We strijden er mee, we vechten er tegen en we houden ervan.

Nederland en water horen bij elkaar. In een haat-liefde verhouding weliswaar. We strijden er mee, we vechten er tegen en we houden ervan. Maken plezier op de plas, de rivier, het kanaal. We vinden al varend ontspanning. Weg van de dagelijkse zorgen, een welkome afleiding na de examens bijvoorbeeld.

We laten ons ook inspireren door het water. Schrijvers van toneelstukken, van boeken, van liedjes. Zij hebben water regelmatig als onderwerp gebruikt. Ook in andere kunstvormen zoals fotografie en schilderkunst is het een terugkerend thema.

We hebben water nodig als essentieel onderdeel van ons levensonderhoud. We drinken het, we maken er mee schoon. Zonder kunnen we niet.

De grote foto toont aan waar Nederland ook nog eens sterk in is. Watersport. Varen in een sloep is razend populair. Met zeilen zijn we groot geworden. Eeuwen geleden natuurlijk al, gekoppeld aan onze handelsgeest als zeevarend volk.

Tegenwoordig in grote en kleine boten. Al dan niet in een wedstrijd. Spelend met de elementen.