Gezinnen worden niet per se groter, maar hun hebben en houden wél.

Gezinnen worden niet per se groter, maar hun hebben en houden wél. Twee auto’s in de garage, plus een scooter, een paar mountainbikes, vier gewone fietsen, een trampoline … niemand kijkt er nog van op.


Deze nieuwe poort is volgens de makers de grootste van Europa.

Dan moet er ook genoeg bergruimte zijn, die ook makkelijk toegankelijk is. Het Belgische familiebedrijf Harol introduceert op Batibouw – de beurs voor duurzaam en ecologisch bouwen en verbouwen, die van 1 t/m 11 maart in de Brussel Expo plaatsvindt, een uitgebreid en vernieuwde poortengamma, onder meer met de verbrede sectionale poort SP 900 XL en de versie met nieuwe loopdeur. Voor wie de ruimte heeft, stelt Harol op Batibouw de eerste residentiële poort van 18 m2 (6 x 3 m) voor.


Deze sectionale poort SP 900 XL mag zich dankzij de verbreding van 5 naar 6 meter volgens de producent zelfs de grootste van Europa noemen. De poort is voorzien van extra versterkte componenten om de hogere belasting zonder problemen aan te kunnen. Op de gewone (niet verbrede) poort SP900 is met de nieuwe loopdeur het instapgemak verhoogd: de instapdrempel werd verlaagd naar 35 mm en de deuropening verbreed naar 926 mm, waardoor bijvoorbeeld een grasmaaier makkelijk naar binnen en buiten kan worden gereden.


Deze nieuwe poort is volgens de makers de grootste van Europa.