Op avontuur in Europa

De ultieme vrijheid. Flink wat kilometers maken op de snelweg en dan op je dooie gemak het binnenland in. Genieten van heerlijke kronkelweggetjes en af en toe een korte pitstop om te genieten van een vers gezette espresso uit eigen keuken. Het kán. Met de camper. Die is populairder dan ooit.
Toeren door afwisselende landschappen, uitblazen aan een meer en genieten van het uitzicht op een grazige bergpas. Lunchen met lokale zaligheden op een vers stokbrood, even je e-mail checken of skypen met de (klein-)kinderen… Als je je oor te luister legt bij camper-fans - en dat zijn ze allemaal! - dan zijn dit soort verhalen niet van de lucht. De kampeerauto als ultieme vrijheidsmachine. En zo’n camper is niet alleen weggelegd voor een beperkte groep gelukszoekers: campers worden steeds populairder in Nederland. Ruim 90.000 kampeerauto’s staan in de startblokken voor het komende vakantieseizoen. In 2009 waren dat er nog geen 60.000: een groei van 50 (!) procent in zes jaar. Vooral onder de reislustige 55-plus-doelgroep is de kampeerauto een grote favoriet: bijna 63% van de campers is in bezit van actieve levensgenieters boven de 56 jaar.

Hotelkamer op wielen

In het verleden waren ‘camperaars’ mensen die keurig het rijtje kampeermiddelen afwerkten: tent, vouwwagen en vervolgens de caravan. Tegenwoordig zijn het steeds vaker vakantiegangers die de

hotelvakantie achter zich laten op zoek naar het avontuur. En dan kán ook met de hedendaagse generatie kampeerauto’s: luxe vervoermiddelen waarin het de verwende vakantievierder aan niets ontbreekt. Kwalitatieve matrassen, douche en toilet, sfeervolle led-verlichting met dimmers, een goedgevulde koelkast, flatscreen-tv met satellietontvanger, lederen bekleding: het interieur van de moderne middenklasse-kampeerauto doet niet onder voor een hotelkamer uit het hogere segment.

Stedentrips

Europa verkennen op je eigen manier, in je eigen tempo. Je neus achterna, of die nou in de richting van de Italiaanse meren staat, de Spaanse Costa’s of de Noorse Fjorden. Met de camper kun je terecht op een van de duizenden camperplekken, campings of zelfs jachthavens die voor kampeerauto’s speciale overnachtingsplekken hebben ingericht. Maar ook wereldsteden als Berlijn, Kopenhagen of Parijs maken een opmars door als camperbestemming. Let op: sommige steden weren kampeerauto uit het straatbeeld maar hebben doorgaans speciale camperplekken aan de rand van de stad, met het openbaar vervoer onder handbereik. Binnen een kwartier wandel je onder de Eiffeltoren of de Kurfürstendamm. Als dát geen luxe is?

Meer weten? [url=http://www.kampeerencaravan.nl]http://www.kampeerencaravan.nl[/url]