Parmantige perkplantjes

Perkplanten zijn zomerbloeiers. Ze bloeien rijk en lang. Vlijtig Liesjes (Impatiens walleriana) bijvoorbeeld zijn alleskunners.

Petunia’s zijn mooie zomerbloeiers en staan prachtig in hanging baskets.
Petunia’s zijn mooie zomerbloeiers en staan prachtig in hanging baskets.

Ze groeien in halfschaduw en in perken, potten en bakken, in hanging baskets en zelfs (tijdelijk) in huis. Ze zijn er in allerlei tinten: oranje, oranjerood, rood, roze, violet, zalmkleurig en wit.

Lobelia’s zijn met hun vooral blauwe, maar ook roze, paarsrode, crème of witte bloemen bijna onmisbaar in een kleurige tuin. Bij sommige soorten hebben de bloemen een wit ‘oog’. De ranke vormen (hanglobelia’s) horen gewoon thuis in een hanging basket. Heel klassiek is een combinatie met rode geraniums. Vooral in de Alpenlanden zie je die overal in plantenbakken en op de balkons.

GroenRijk heeft petunia’s uit de nieuwste rasgroepen in het assortiment. Die zijn veel beter bestand tegen regen, wind en andere weersinvloeden. Ze bloeien bovendien langer en rijker, maar zonder warmte en zon kunnen ze niet. Ze zijn er in allerlei kleuren.

Wat voor alle perkplanten geldt: plant in goed bemeste potgrond. Geef planten in potten en bakken eens per week vloeibare plantenvoeding in het gietwater. Laat de (pot)grond niet helemaal uitdrogen. Haal ook regelmatig de uitgebloeide bloemen weg, dan bloeien perkplanten veel langer en voller.

Kijk voor meer informatie op www.groenrijk.nl.