Schotse runderlende met steak tartaar

(hoofdgerecht voor vier personen)


Schotse runderlende met steak tartaar, bosui, oerbiet, enoki en augurk

Benodigdheden:

  • 6 ons Schotse runderlende peper zout 1 pond oerbiet
  • 1 bosje bosui
  • 1 enok 2 stuks verse augurk gekonfijte aardappel
  • olijfolie mosterd tomatenketchup
  • 1 rettich 1 pak kataifi (engelenhaar) bloem
  • eiwit rode ui crème basilicumolie

Bereiding:

Snijd 1 ons van het vlees af en hak in kleine stukjes. Maak aan met wat mosterd, beetje tomatenketchup en peper en zout. Maak daar 4 mooie kleine tartaartjes van. Peper en zout het vlees en bak mooi bruin in olijfolie. Zet in een oven van 100 graden voor ongeveer 20 minuten. Kook de oerbiet in de schil gaar en maak schoon. Maak de bosui schoon en haal door een beetje bloem en daarna door het eiwit, rol het in de kataifi. Maak de rettich schoon en snijd in hele dunne plakjes, steek er rondjes uit en leg die onder en op de steak tartaar. Snijd de enoki in de lengte in vieren en marineer met wat basilicumolie. Snijd de augurk in stukken van ongeveer 4 centimeter en hol iets uit, vul met rode ui crème. Verwarm de augurk even in de oven. Zet de oven op 160 graden en laat het vlees daar nog 4 minuten in liggen. Frituur de bosui. Laat het vlees rusten en snijd in mooie plakken. Serveer er rode ui crème bij en gekonfijte aardappel. Maak het gerecht op zoals op de foto.