Slapen in luxe

Katoensoorten van topkwaliteit, voor betaalbare prijzen. Dat is wat het merk CottonCounts belooft. De nieuwe collectie omvat onder meer dekbedovertrekken, handdoeken, hoeslakens en bedspreien.


De collectie van CottonCounts omvat onder meer dekbedovertrekken en handdoeken.

Initiatiefnemer achter het merk is Alexandra van den Bos. Ze bezocht regelmatig New York en Londen. „Steeds kwam ik thuis met koffers vol dekbedovertrekken en handdoeken van sublieme kwaliteit. Hier in Nederland is die kwaliteit bijna onvindbaar en als het toch lukt, zijn de prijzen erg hoog.”

CottonCounts is gemaakt van hoogwaardig Egyptisch katoen en het Amerikaanse Supima-katoen. „Elk dekbedovertrek vermeldt de zogenoemde Thread Count (TC), ofwel het aantal draden per inch. In de regel geldt, hoe hoger dat aantal, hoe zachter het dekbedovertrek aanvoelt. In Nederland ligt het gemiddelde rond de 150 TC. Wij beginnen bij 300 TC en het loopt op naar 800 TC.”

Door rechtstreeks en in grote hoeveelheden in te kopen bij textielfabrikanten in India, China, Italië en Portugal kan het merk volgens eigen zeggen de prijzen relatief laag houden. Veel van de producten zijn door Van den Bos zelf ontworpen. Kijk voor meer informatie op www.cottoncounts.nl.