De stad staat ook bekend om de typische Haarlemse producten, zoals de wereldberoemde chocolade van Droste, Jopenbier, Haarlemmer Halletjes, Begijntjes en Haarlemse zopie.
“Voor ons is uit eten gaan écht een avondje genieten. We hoeven niet meer zo nodig naar een andere stad toe. Er zijn genoeg restaurants in Haarlem waar je goed kunt eten voor een leuke prijs. We hebben nog lang niet alle restaurants bezocht, dus er valt nog genoeg te ontdekken in deze culinaire stad.”
Krekels en krokodil
“Ik ben erg onder de indruk van het aanbod van de vele verschillende soorten restaurants. Italiaans, Frans, Japans, Indiaas, Mexicaans, Surinaams, Thais en Indonesisch. Alles is hier wel te vinden. Het eerste restaurant dat ik heb bezocht was Specktakel. Ik heb toen voor het eerste van mijn leven krokodil, kangoeroe en krekels gegeten. Ik vond het een bijzondere ervaring. De kwaliteit en de service van de restaurants is over het algemeen goed, maar de prijzen verschillen onderling sterk van elkaar.”
“Ik moet kritisch zijn, want als ik iets verkeerd eet, dan heb ik daar meteen last van. Ik ga regelmatig uit eten. Op internet lees ik eerst de recensies. Als een restaurant minder dan een 8 scoort, dan zoek ik verder. Ik wil er zeker van zijn dat het kwaliteit van het eten goed is. Daarna is het gewoon een kwestie van uitproberen. Restaurants Pizzeria Venezia en De Ark behoren tot mijn favorieten. Als toeristen of mensen die niet uit Haarlem komen aan mij vragen waar ze lekker kunnen eten, dan verwijs ik hen altijd gelijk door naar de Lange Veerstraat. Het zijn allemaal kwalitatieve goede restaurants. Haarlem heeft het culinair gezien prima voor elkaar.”
Betaalbaar
Op zaterdag ga ik vaak naar Broodje van Haerlem. Het eten is goed en betaalbaar. Of dat wel of niet culinair is, dat maakt mij niet uit. Misschien zou ik me er eens in moeten gaan verdiepen Maar ja, ik heb zo mijn vaste adressen waar ik graag kom.”