Staklokken zijn weer helemaal hip dankzij het merk Cloggy & Clocks

Staklokken zijn weer helemaal hip dankzij het merk Cloggy & Clocks. Nieuw zijn de twee ‘Contemporary art’-modellen, van Hans Innemée en Marcel van Hoef.


Voor zijn Cloggy-staklok zette Marcel van Hoef de klok in een park neer en verwerkte de schaduw die op de klok viel in zijn ontwerp.

Hans Innemée liet zich inspireren door het nummer ‘Sitting on the dock of the bay’ van Otis Redding en gaf de klok dezelfde titel. Met zijn kenmerkende en eigen stijl van gestileerde afbeeldingen van dieren heeft hij met zijn eigen techniek de klok bewerkt. De monotype tekeningen op vloeipapier, die geplakt zijn op handgeschept Thaïs papier zijn vervolgens weer op het hout van de staklok geplakt en ingekleurd met oliepastels.

Met zijn ‘A Moment in Time’ veranderde Marcel van Hoef een staklok in een kunstwerk dat uitnodigt tot reflecties over licht, schaduw en tijd. Voor zijn Cloggy-staklok zette hij de klok in een park neer en verwerkte de schaduw die op de klok viel in zijn ontwerp.

De ontwerpen van beide kunstenaars vormen naast ‘Colour your life’ en ‘Time totems’ een nieuwe lijn van Cloggy & Clocks met de naam ‘Contemporary art’. Naar verwachting wordt deze lijn uitgebreid met werk van meer Nederlandse kunstenaars. De klokken zijn verkrijgbaar voor prijzen vanaf 1.599 euro, de klokken van de kunstenaars kosten 10.000 euro. Kijk voor meer informatie op www.cloggyclocks.com.