Tapijt ontworpen door bekende Nederlanders

Model Frederique van der Wal, presentator Humberto Tan, actrice Tjitske Reidinga, mode-tekenaar Piet Paris, prinses Margarita en acteur Peter Tuinman hebben ieder een eigen vloerkleed ontworpen.


Bekende Nederlanders ontwierpen bijzondere tapijten.

In het grootste geheim hebben zij de afgelopen maanden aan hun kleed gewerkt, op verzoek van woonmagazine Residence en tapijtspecialist Marc Janssen. Van elk ontwerp zijn in Nepal slechts vijf genummerde vloerkleden met de hand geknoopt. 40 procent van de opbrengst komt ten goede aan Care & Fair – een initiatief tegen kinderarbeid in de tapijtindustrie. Vanaf nu zijn de kleden te koop via http://www.tapijten.nl.

Het Nederlandse familiebedrijf Marc Janssen is gespecialiseerd in handgeknoopte tapijten. De maatwerkcollectie wordt wereldwijd toegepast in luxe hotels als de Four Seasons Hotels, The Savoy in Londen, The Ritz-Carlton en in het Nederlandse The Dylan Hotel.

Marc Janssen werkt duurzaam samen met lokale knoperijen in Nepal, India en Pakistan. Respect voor cultuur, natuur en vakmanschap staan daarbij centraal. Marc Janssen is actief lid van stichting Care & Fair. Deze stichting stelt zich ten doel uitbuiting van kinderen in de tapijtindustrie te voorkomen en de gezinssituatie van knopers te verbeteren. Daarom bouwt en onderhoudt Care & Fair in Nepal, India en Pakistan gezondheidsklinieken en scholen.