Uitleven en variaties met schoolbordverf

Schoolbordverf maakt wonen een stuk makkelijker en vrolijker. Kinderen kunnen gewoon op de muur in hun eigen kamer of wc tekenen met krijt en het boodschappenlijstje is makkelijk snel op de muur in de keuken te schrijven. En schoolbordverf is ook nog eens heel makkelijk toe te passen.


Met schoolbordverf zijn dit soort tekeningen gewoon thuis op de muur te maken en, ook belangrijk, weer weg te vegen.

Schoolbordverf is in een groot aantal tinten verkrijgbaar in de bouwmarkt. Het kan op een hele wand geverfd worden of juist op een klein stukje. De verf is op bijna elk denkbare ondergrond aan te brengen, van hout en beton tot kunststof en multiplex. Zorg er wel voor dat de ondergrond schoon, vetvrij en droog is. Vetvrij lukt door de betreffende muur of deur met water met daarin een scheut ammoniak af te nemen.

Breng de eerste laag schoolbordverf aan met een lakroller en laat drogen. Breng daarna nog een tweede laag aan. Na een goede droging is het schilderwerk klaar voor creatieve uitspattingen of lijstjes.

Wie variatie aan wil brengen, kan bijvoorbeeld een wandpaneel in drie delen verdelen. Op het bovenste vlak kunnen ondervloerplaten aangebracht worden, zodat dit dient als prikbord. De platen kunnen in een gewenste kleur geverfd worden. Het middelste deel kan geschilderd worden met magneetverf en daarna overgeschilderd met schoolbordverf in de kleur naar wens. Hoe meer lagen magneetverf, des te beter magneetjes blijven zitten. Zorg er wel voor dat de magneetverf eerst 24 uur uithardt, voordat er, na lichtjes opschuren, schoolbordverf overheen gaat. Hierna kan het prima dienstdoen als magneetbord. Het onderste deel is dan het domein van de kleintjes. Verf hier schoolbordverf op en de kinderen kunnen zich uitleven met krijt. Zo creëer je een praktisch, maar ook heel vrolijk wandpaneel in huis.