Ultiem genieten

Een traditionele hammam behandeling, een Balinese massage of een verjongende Ko Bi Do facial. Bij de So SPA van Hotel The Grand aan de Oudezijds Voorburgwal in hartje Amsterdam worden oude tradities uit India, Indonesië, Japan, Brazilië en Afrika gecombineerd met de laatste technieken uit de Franse cosmetische wereld.


Ultiem genieten sauna

Vorig jaar is de So SPA voor de tweede keer op rij bekroond tot Best Luxury Spa Hotel. De uitreiking vond plaats tijdens een gala-avond in Phuket (Thailand) naar aanleiding van de World Luxury Hotel Awards 2013. Tijdens deze ‘Oscaruitreiking’ werden de meest luxueuze hotels ter wereld door eigen spa-gasten beoordeeld op kwaliteit, innovatie en service van de spa.

De gast staat centraal

Wat een spa vooral bijzonder maakt, zijn de mensen die er werken. Bij de So SPA hebben ze dat goed begrepen. Een team van ervaren specialisten staat klaar om elke gast volledig in de watten te leggen. Manager van de spa is Yana Bovsha. Wat bij haar en haar team vooral hoog in het vaandel staat, is persoonlijke service. En dat is beloond. Tijdens de World Luxury Hotel Awards kwam naar voren dat de So SPA zich vooral onderscheidde van andere genomineerde spa’s door zijn excellente service en perfecte up-to-date voorzieningen die gasten de ontspanning en verzorging van een vijfsterren-luxe niveau biedt.

Franse elegantie

De So SPA straalt Franse elegantie uit, maar met een moderne look en feel. Er zijn chique behandelkamers die perfect gefaciliteerd zijn voor de ruime keus aan luxueuze behandelingen. So SPA maakt gebruik van de exclusieve Franse verzorgingsmerken Carita en Cinq Mondes. Ook kunnen gasten voor of na hun behandelingen relaxen in de sauna, stoombad of heerlijk zwemmen in het verwarmde zwembad en jacuzzi.

Signature treatment

Eén van de signature behandelingen is de traditionele Oriëntaalse hammam met Savon Noir beldi, een zwarte zeep gemaakt van olijfolie. Tijdens deze behandeling -die plaatsvindt in de hammam (stoomruimte, red.)- wordt het lichaam eerst grondig gereinigd en daarna gevoed. Omdat de temperatuur oploopt komen alle gifstoffen uit het lichaam vrij. Na de treatment voelt de gast zich als herboren. Het is één van de oudste behandelingen die er bestaan om lichaam en geest te reinigen. Na afloop kan de gast deze behandeling nog uitbreiden met een ontspannende massage met Afrikaanse oliën. Of ga voor helemaal luxe en kies voor de Hamman Ritual: een 90 minuten durende complete behandeling die alles combineert.

Amsterdammers meer dan welkom

Hotelgasten van The Grand weten de weg naar de spa wel te vinden, maar ook Amsterdammers zijn welkom om te genieten van de faciliteiten en behandelingen van de So SPA. Voor 50 euro mogen gasten van buiten het hotel twee uur lang gebruik maken van de gym, zwembad, jacuzzi, sauna of stoomruimte. Daarnaast krijgen ze op speciale dagen nog eens vijftien procent korting op één van de behandelingen. Ook zijn er exclusieve lidmaatschappen te koop voor een jaar. Maar gewoon binnenlopen voor een behandeling behoort ook tot de mogelijkheden. Elke gast die een behandeling boekt bij de So SPA mag daarna gratis gebruik maken van de wellness faciliteiten.

Kijk voor meer informatie op: www.sofitel-legend-thegrand.com.