Van één naar twee kamers

Wie van één grote kamer twee kleinere kamers wil maken, kan waarschijnlijk goed uit de voeten met Agnes One-Step wand- en plafondplaten. Dit zijn kant-en-klare platen, geschikt voor een hoogwaardige wand- en plafondbekleding.


Agnes One-Step wand- en plafondplaten

Ook om een plafond of decoratieve wand te maken zijn ze zeer geschikt. De platen kunnen in elke ruimte geplaatst worden, van de slaapkamer tot het toilet. De platen zijn in bijna elke bouwmarkt te verkrijgen.

Begin met het maken van een schets hoe de platen op de nieuwe scheidingswand geplaatst moeten worden. Dit zorgt voor een goede verdeling van de platen en het voorkomt onnodig materiaalverlies. Bij de verdeling van de platen moet er 10 mm afstand gehouden worden van de vloer, het plafond en overige wanden.

Timmer daarna van houten balken (kopmaat ca. 44x67 mm) een frame. Plaats vervolgens de verticale tussenregels met een onderlinge afstand van 60 cm hart-op-hart. Voor een nog stabieler geheel is het wijs horizontale tussenregels met een onderlinge afstand van 80 cm te plaatsen.

Bekleed één zijde van de scheidingswand met platen. Hierna is eventueel isolatiemateriaal tussen de tussenregels eenvoudig aan te brengen. Dit verbetert de geluidsisolatie van de wand.

Bevestig aan de andere zijde van de scheidingswand de wandplaat met schroeven of nieten om de 15 cm op het rachelwerk. Nieten dienen een minimale breedte van 10 mm te hebben en een minimale lengte van 30 mm. Schroeven moeten een minimale afmeting hebben van 3,0x30 mm.

De platen zijn dankzij de tong- en groefverbinding eenvoudig aan de reeds gemonteerde Agnes-platen te koppelen. Bevestig elke plaat met schroeven of nieten op het rachelwerk. De eventuele naden zijn op te vullen met elastisch materiaal zoals siliconenkit of acrylaatkit.

Tot slot: kies de bijpassende afwerklijsten om de Agnes-wand mooi af te werken.