Verfris je badkamer

Wie toe is aan een nieuwe badkamer, maar geen zin heeft om de hele ruimte te verbouwen, kan al heel andere uitstraling creëren door alleen al wat in het oog springende onderdelen te vervangen, zoals een douchewand.


Door in het oog springende onderdelen te vervangen, kan een badkamer al een heel andere uitstraling krijgen.

Koop een douchewand naar keuze. Bepaal vervolgens in de badkamer het middelpunt van de zijranden van de douchebak. Hierop wordt straks de douchewand bevestigd. Teken vanaf de hoekpunten twee loodrechte lijnen op de tegelwand met behulp van een waterpas. Verwijder het afdichtrubber uit de muurprofielen. Plaats het middelpunt van de muurprofielen op de potloodlijn. Teken de voorgeboorde schroefgaten af op de muur.

Geef voordat je begint met boren een klein tikje met een hamer en spijker op het gemarkeerde punt. Zo voorkom je dat de boor wegglijdt op de gladde (tegel)muur. Boor daarna de schroefgaten in de muur. Gebruik hiervoor de steenboor van 6 mm. Plaats de pluggen in de schroefgaten.

Spuit aan de achterkant van de muurprofielen wat sanitairkit. Schroef de muurprofielen op hun plaats vast. Breng daarna de afdichtrubbers weer in de profielen aan. Schroef het hoekprofiel losjes vast aan de douchewanden.

Plaats de douchewand en deuren in de muurprofielen. Schroef nu het frame losjes vast. Stel de douchewand en/of deur waterpas. Dit doe je door de douchewand aan de bovenzijde van het muurprofiel uit te trekken of in te duwen. Draai alle schroeven nu strak aan. Plaats de afsluitdoppen aan de bovenzijde van de profielen.

Kit de douchecabine aan de buitenkant af. Het karwei zit er op, maar laat de kit minstens een dag drogen voordat je onder de douche in je opgefriste badkamer springt.

[fotobijschrift] Door in het oog springende onderdelen te vervangen, kan een badkamer al een heel andere uitstraling krijgen.