Woontrends 2024: kleur en duurzaam

Aan het einde van een jaar kijken veel trendwatchers en producenten alweer vooruit en komen met de trends van volgend jaar. Vloerenspecialist Moduleo zet een aantal(vloeren)trends voor 2024 op een rij.

Beken kleur: doe inspiratie op via social media en ga ervoor!
Beken kleur: doe inspiratie op via social media en ga ervoor!

Bij de eerste trend draait het om meer kleur in het interieur, ook als het gaat om de vloer. Meer dan ooit is een eigen stijl belangrijk. Voor inspiratie kijken we graag binnen bij vrienden en familie – vooral via social media zoals Pinterest en Instagram. Zeker als het over kleuren gaat, winnen we graag advies in. Meer kleur wordt de norm.

Bij de tweede trend gaat het om samentrekken van ruimtes en indelen in zones.

Leefruimte en keuken worden één, maar ook badkamer en slaapkamer groeien naar elkaar toe. Daarbij houden we van zones in die grote open ruimte en nisjes in muren. Door in twee ruimtes dezelfde vloer te leggen, trek je de ruimtes wat betreft sfeer al flink naar elkaar toe.

Industrieel met zachte kant
De industriële stijl – met zichtbare bakstenen en plafonds, leidingen en ruwe vloeren – blijft in 2024 populair, maar krijgt een zachte kant. Daarvoor zorgen natuurlijke en duurzame materialen zoals hout, maar ook materialen met een patina of een verweerde look zoals koper en marmer. Industriële stijlen met ruwe afwerkingen worden in huis gecombineerd met retro-elementen.

Meer trends kun je lezen op www.moduleo.nl.